Υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένο μελτέμι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα ηπειρωτικά της χώρας την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεσημέρι η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές πλησίασε του 39 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στη Μακεδονία, με το απόλυτο μέγιστο της ημέρας να καταγράφεται στον Μικρόκαμπο Δράμας, με 38.7 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι υψηλότερες μέγιστες, όπως αυτές καταγράφηκαν από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ιδιαίτερα ενισχυμένο ήταν και το μελτέμι. Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, όπου παρουσιάζονται οι ισχυρότερες ριπές ανέμου που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως και τις 19:00 περίπου τοπική ώρα, η μέγιστη ταχύτητα ανέμου στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασε τα 118 χλμ/ώρα! Στον ίδιο σταθμό η μέγιστη μέση ταχύτητα δεκαλέπτου έφτασε τα 63 χλμ/ώρα, δηλαδή τα 8 μποφόρ.

Μπορείτε να βλέπετε τις παρατηρήσεις των 300 και πλέον μετεωρολογικών σταθμών μας σε πραγματικό χρόνο, τόσο στη σελίδα http://meteo.gr/observationsFull.cfm, αλλά και στην http://meteo.gr/observations.cfm, όπου είναι χωρισμένοι ανά γεωγραφική περιοχή, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε ποιο εύκολα τον σταθμό που σας ενδιαφέρει.

 

 

Α. Καραγιαννίδης

 

ΕΑΑ – Πεντέλη, 19 Αυγούστου 2018, 20:00

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου