Το Meteo.gr στο Athens Science Festival 2019

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης

ΕΑΑ - Πεντέλη, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, 20:00

 

 Η επιστημονική ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr «Περί Ανέμων & Υδάτων» θα συμμετέχει με δύο δράσεις στο Athens Science Festival 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την Τετάρτη 3 Απριλίου έως την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

 

Η επιτυχημένη διαδραστική έκθεση Μετεωρολογίας «Του καιρού τα μυστικά», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Με βίντεο, προσομοιώσεις και πειράματα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά μετεωρολογικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, τη δημιουργία καιρικών φαινομένων και τον τρόπο προστασίας από αυτά.

 

 Φωτογραφία από τμήμα της Διαδραστικής Έκθεσης Μετεωρολογίας «Του καιρού τα μυστικά».

 

Παράλληλα, το Σάββατο 06/04/2019, στον ίδιο χώρο της διαδραστικής έκθεσης, μέσα από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), θα μπορούμε να κατανοήσουμε τις έννοιες κλίμα και κλιματική αλλαγή, παρακολουθώντας τη Γη μας από το διάστημα.

 

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της Μετεωρολογίας, να μοιραστούμε «Του καιρού τα μυστικά» και να μιλήσουμε «Περί Ανέμων & Υδάτων»….

 

Χορηγός Τεχνολογίας του Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Περί Ανέμων & Υδάτων"

SAMSUNG

Καταχωρήσεις αρχείου