ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ... ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας
Πτώση θερμοκρασίας 12 - 13 Αυγούστου 2017

Τελευταία ημέρα του καύσωνα το Σάββατο 12/08

Τελευταία ημέρα του πολυήμερου καύσωνα το Σάββατο 12/08. Με την εξασθένιση του μελτεμιού, οι  υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, όπως διακρίνουμε και από τον παρακάτω πίνακα των σταθμών του meteo.gr

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πτώση θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση ανέμων από το βράδυ του Σαββάτου 12/08

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 περιμένουμε στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Αύριο Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος (Χάρτης 1).

Χάρτης 1: Με λευκά βέλη αποτυπώνεται η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων το μεσημέρι Κυριακής 13/08 και με μαύρες καμπύλες η ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη θάλασσας.

Παράλληλα θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως δείχνουν οι παρακάτω χάρτες (Χάρτης 2 & 3).

Χάρτες απόκλισης της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500μ από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 το μεσημέρι του Σαββάτου (Χάρτης 2 αριστερά) και το μεσημέρι της Κυριακής 13/08 (Χάρτης 3 δεξιά).

Στην Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους. Για οποιαδήποτε αλλαγή των προγνωστικών στοιχείων, θα σας ενημερώσουμε με νέες ανακοινώσεις.

Δείτε τους ιστιοπλοϊκούς χάρτες ανέμου και κύματος: http://www.meteo.gr/meteoplus/sailingmaps.cfm

Προγνώσεις συνθηκών κολύμβησης σε 426 παραλίες: http://www.meteo.gr/meteoplus/beaches-home.cfm

 

Σ. Ντάφης, ΕΑΑ - Πεντέλη, 12/08/2017, 14:20

Kαταχωρήθηκε 2 μήνες πρινΠατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Χάρτης METEONET Χάρτης UV Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος Χάρτης Κεραυνών
Κάμερες Πεντέλης Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης Χάρτης παραλιών Εργαλεία
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 2 ώρες