rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας
Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

1. Στην σελίδα προγνώσεων για μια πόλη ή για μια θαλάσσια περιοχή μου εμφανίζονται προγνώσεις για ημερομηνίες του παρελθόντος. Δείχνει να έχει κολλήσει ο browser (Internet Exporer, Firefox, Chrome) σε μια παλιά ημερομηνία.

Συνήθως αυτό το πρόβλημα αναφέρεται όταν ο browser σας διατηρεί μια παλιά έκδοση της σελίδας και δεν την ανανεώνει με αποτέλεσμα να βλέπετε πρόγνωση για παρελθοντική ημ/νία.

ΛΥΣΗ: Όταν είστε στη σελίδα που παρουσιάζεται το πρόβλημα πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί shift και το F5 (ή το refresh) για να αναγκαστεί ο browser να φορτώσει την τρέχουσα ημ/νία.

Αναλυτικές οδηγίες καθαρισμού της προσωρινής μνήμης μπορείτε να βρείτε εδώ.

2. Στην σελίδα προγνώσεων για μια πόλη ή για μια θαλάσσια περιοχή δεν μου εμφανίζει τις μεσοπρόθεσμες προγνώσεις.

Οι μεσοπρόθεσμες προγνώσεις ανανεώνονται (όπως και οι βραχυπρόθεσμες) δύο φορές την ημέρα αλλά με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες από 50-60 λεπτά. Μέχρι να δημοσιευτούν και οι νέες μεσοπρόθεσμες προγνώσεις, το σύστημα δείχνει μόνο τις (νέες) βραχυπρόθεσμες.

Στην κάτω αριστερή γωνία κάθε σελίδας του κόμβου υπάρχει η ώρα δημοσίευσης των τελευταίων βραχυπροθέσμων προγνώσεων. Συνήθως και εκτός απροόπτου εντός 60 λεπτών από την ώρα που φαίνεται εκεί δημοσιεύονται και οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις.

3. Θέλω να αλλάξω την πόλη (ή θάλασσα) που επέλεξα ως μέλος κατά την εγγραφή μου στην υπηρεσία μελών.

Σε κάθε σελίδα στην πάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένα κουμπάκι με σήμα το κόκκινο ανθρωπάκι. Πατήστε εκεί και μετά στο κουμπί «αλλαγή». Κατόπιν ακολουθήστε απλά τις επιλογές που σας δίνονται.

4. Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις του αισθητού άνεμου από την πρόγνωση που δίνετε στο site.

Ο άνεμος που δίνεται στις προγνώσεις αφορά τον μέσο άνεμο και όχι τις ριπές και εκφράζεται σε μποφόρ. Είναι σύνηθες όταν ο μέσος άνεμος υπερβαίνει τα 6-7 μποφόρ να υπάρχουν ριπές ανέμου με ταχύτητες μεγαλύτερες ακόμη και κατά 30% από το μέσο άνεμο και επομένως δημιουργείται η αίσθηση ανέμου σημαντικά ισχυρότερου από το μέσο άνεμο που δίνεται στις προγνώσεις.

5. Χρειάζομαι στατιστικά στοιχεία ή κλιματικά δεδομένα από κάποιον μετεωρολογικό σταθμό ή για κάποια πόλη της Ελλάδας.

Το meteo παρέχει πληθώρα δεδομένων σε διάφορες μορφές:

  • Μηνιαία κλιματικά δεδομένα (κατάλληλα για ευρεία χρήση - ανά μήνα) για διάφορες πόλεις της Ελλάδας σε Excel ή HTML αλλά και συγκεντρωτικά στοιχεία παρέχονται εδώ.
  • Πιο εξειδικευμένα set δεδομένων (ανά ημέρα) όλων των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς παρέχονται από το Meteosearch.
  • Για πιο εξειδικευμένες μελέτες παρέχονται 10-λεπτες μετρήσεις όλων των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου έπειτα από σχετικό αίτημα.

6. Έχω εγκατεστημένο μετεωρολογικό σταθμό ή θέλω να εγκαταστήσω νέο μετεωρολογικό σταθμό και επιθυμώ να τον εντάξω στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σταθμός πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές αλλά και προδιαγραφές εγκατάστασης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να το συζητήσουμε πιο διεξοδικά.

7. Ποιές ώρες την ημέρα ανανεώνονται οι προγνώσεις.

Οι προγνώσεις ανανεώνονται δύο φορές την ημέρα περίπου στις 8:00 πρωί και βράδυ (μία ώρα αργότερα το καλοκαίρι). Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπάρχει η ώρα ανανέωσης των δεδομένων. Μπορείτε να συμβουλεύεστε αυτή την πληροφορία για να γνωρίζετε την ώρα ανανέωσης.

8. Όταν χρησιμοποιώ το smart phone μου (iPhone & iPad) έχω δυσκολία στην πλοήγηση

Για iPhone/iPad έχουμε ειδική version του site μας στη διεύθυνση meteo.gr/m

9. Πώς μπορώ να βάλω στο site μου το καιρό μιας πόλης υπο μορφή widget

Στον σύνδεσμο παρέχονται αναλυτικές οδηγίες.

10. Κάποιες φορές τα διαφημιστικά πάνελ επικαλύπτουν τα σύμβολα καιρού που είναι στα δεξιά της σελίδας προγνώσεων πόλεων. Αυτό όταν παρατηρείται, συνήθως συμβαίνει με browser Firefox.

Στον Firefox: Στο μενού "Εργαλεία (Tools)" του βασικού μενού στην πάνω μπάρα , επιλέξτε "Επιλογές ... (Options)". Κατόπιν στην καρτέλα "Περιεχόμενο (Content) στην ενότητα "Γραμματοσειρές και χρώματα (Fonts and Colors)" επιλέγετε "Για προχωρημένους (Advanced)" και τέλος στην επιλογή "Ελάχιστο μέγεθος γραμματοσειράς (Minimum Font size)" επιλέγετε "Κανένα (None)".

11. Δεν μπορώ να δώ τους ιστιοπλοϊκούς χάρτες απο το υπολογιστή μου.

1. Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του flash απο την διεύθυνση αυτή. Εαν το πρόβλημα δεν λύθεί, αυτό συνήθως οφείλεται σε παλαιότερη κακή εγκατάσταση του flash. Θα πρέπει να τον επεγκαταστήσετε με το προγραμματάκι που δίνει η Adobe στην διεύθυνση εδώ και αφού καθαριστεί το σύστημα να κάνετε πλέον καθαρή εγκατάσταση πάλι μέσω αυτής της διεύθυνσης.

Χάρτης METEONET Χάρτης UV Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος Χάρτης Κεραυνών
Κάμερες Πεντέλης Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης Χάρτης παραλιών Εργαλεία
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 11 ώρες