rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Κατανομές θερμοκρασιών στην Αθήνα

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, ειδικά διαμορφωμένο όχημα του meteo.gr (βλ. φωτογραφία παρακάτω) θα πραγματοποιήσει μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στην πόλη των Αθηνών, με σκοπό την καταγραφή των μετεωρολογικών συνθηκών μέσα στους δρόμους της πόλης. Σκοπός είναι να καταγραφούν οι διαφοροποιήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στις γειτονιές της πόλης και πως οι διαφορές αυτές επηρεάζονται από την πυκνότητα της δόμησης, την ύπαρξη ζωνών πρασίνου κλπ.  Οι μετρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και μέσα στον Αύγουστο.

Τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δοθούν μέσω νεώτερης ανακοίνωσης.

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 19 ώρες

Υπό έλεγχο η φωτιά που απείλησε σπίτια στην Κερατέα (28/7/2016)

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14.00 στην Πλάκα Κερατέας Αττικής, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια. Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε αργά το απόγευμα στην Αγία Άννα Ευβοίας, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Σταδιακά οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης αυξήθηκαν και πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαρδάτι Αγίου Νικολάου Κρήτης, βρίσκεται όμως σε ύφεση αργά το απόγευμα. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο. Στο μεταξύ, κατασβέστηκε άμεσα η πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών σε χωράφια κοντά στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Υπό μερικό έλεγχο είναι από τις 21.00 της Τετάρτης η φωτιά στη Χίο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστικής, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν συνολικά 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ακατάλληλες κρίθηκαν τέσσερις παραλίες της Αττικής (28/7/2016)

Ακατάλληλες για κολύμβηση λόγω μόλυνσης κρίνονται τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής και συγκεκριμένα το Καβούρι (οδός Κυβέλης), το Μεγάλο Καβούρι, η παραλία Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι και η κεντρική παραλία της Σαρωνίδας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που πραγματοποίησαν μέσα στον Ιούλιο ελέγχους για την καταλληλότητα των νερών 17 πολυσύχναστων παραλιών της Αττικής. Επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, αποτελούμενη από χημικούς, βιολόγους και άλλους ειδικούς, συνέλεξε την περασμένη Κυριακή δείγμα νερού από παραλίες. Ειδικότερα, τα σημεία από τα οποία έγιναν δειγματοληψίες είναι τα εξής: δύο παραλίες στη Βούλα (απέναντι από το Τμήμα Ασφαλείας Βούλας και απέναντι από το Δημαρχείο), στο Καβούρι (οδός Κυβέλης), στο Μεγάλο Καβούρι (στο κέντρο του τελευταίου κολπίσκου), στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στη Λουμπάρδα, στον Αγιο Δημήτριο - Λαγονήσι, στον Αγιο Νικόλαο - Λαγονήσι, στο Πεύκο - Λαγονήσι, στην κεντρική παραλία Σαρωνίδας, στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας, στις Αλυκές Αναβύσσου (1ος Ναυαγοσώστης και ΔΗΚΕΑ), στο Θυμάρι, στην Πούντα Ζέζα Λαυρίου, στο Περιγιάλι και στο Καλοπήγαδο Κερατέας. Από τις αναλύσεις που έγιναν στα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ προέκυψε ότι τέσσερις παραλίες είχαν υψηλή συγκέντρωση κολοβακτηριδίων πάνω από το όριο που έχει θέσει οδηγία της Ε.Ε. για την ασφάλεια των νερών κολύμβησης. Ειδικότερα, με όριο τις 250 βιώσιμες μονάδες κολοβακτηριδίων ανά 100 ml νερού, στο Καβούρι (οδός Κυβέλης) αυτές ήταν 264, στο Μεγάλο Καβούρι 380, στον Αγιο Νικόλαο - Λαγονήσι 390 και στην Κεντρική παραλία Σαρωνίδας 260. Η μικρότερη συγκέντρωση κολοβακτηριδίων καταγράφηκε στο Θυμάρι - Παλαιά Φώκαια (30 βιώσιμες μονάδες ανά 100 ml). Οι συγκεκριμένες αναλύσεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί το ΠΑΚΟΕ σε συνεργασία με το ΕΜΠ σε παραλίες και πόσιμο νερό σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Ηδη έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα της έρευνας σε Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Υδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα, Λίμνη Βουλιαγμένης, παραλίες Ωρωπού, Ιτέα, Γαλαξίδι, Πόρτο Γερμενό και Μέγαρα, Κόρινθο έως Ξυλόκαστρο, Μαλιακό, Παγασητικό και Μεσσηνιακό Κόλπο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Πάνω από τους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη, 28 Ιου...

Πάνω από τους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Συνεχίστηκε η ζέστη στη χώρα και την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (37.4), στη Λίνδο (37.3), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (37.1), στο Παρανέστι Δράμας (36.8), στους Αγίου Θεοδώρους Κορινθίας (36.6) και στα Αρφαρά μεσσηνίας (36.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Γη μόνο με ηλιακή ενέ...

Αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Γη μόνο με ηλιακή ενέργεια (28/7/2016)

Το αεροσκάφος Solar Impulse έγραψε ιστορία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο Άμπου Ντάμπι, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση γύρω από τη Γη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια. Το Solar Impulse προσγειώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά το 17ο και τελευταίο σκέλος του ταξιδιού, μετά από μια σύντομη πτήση από το Κάιρο, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 42.000 χιλιομέτρων, αφού διέσχισε δύο ωκεανούς, τρεις θάλασσες και τέσσερις ηπείρους. «Το μέλλον είναι καθαρό. Το μέλλον είναι εσύ. Το μέλλον είναι τώρα. Ας το προχωρήσουμε κι άλλο» δήλωσε ο πιλότος Μπερτράν Πικάρ μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, το οποίο ζυγίζει 2,3 τόνους και έχει μήκος 72 μέτρα. Το ταξίδι ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά διεκόπη μετά από βλάβη σε μια μπαταρία πάνω από τον Ειρηνικό, που ανάγκασε τους μηχανικούς να περάσουν δέκα μήνες για την επισκευή του αεροπλάνου. Με το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου, το Solar Impulse τροφοδοτείται από 17.000 ηλιακές κυψέλες στα φτερά του. Το αεροπλάνο πετά ψηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας και σταδιακά κατεβαίνει το βράδυ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 16 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Στους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη, 27 Ι...

Στους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Συνεχίστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (37.1), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (36.5), στη Λίνδο (36.2), στο Παρανέστι Δράμας (35.8) και στο Άργος και στις Μοίρες (35.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για χαρακτηρισμό των Λευκών Ορέων ως...

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για χαρακτηρισμό των Λευκών Ορέων ως εθνικό πάρκο (27/7/2016)

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 22/8/2016 και ώρα 10:00 π.μ. έθεσε το ΥΠΕΝ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Χαρακτηρισμός Περιοχής Λευκά όρη και Παράκτια Ζώνη ως Εθνικό Πάρκο». Σύμφωνα με το υπουργείο, η περιοχή των Λευκών Ορέων στο νομό Χανίων, τεκμηριωμένα αποτελείται από ένα πλήθος στοιχείων με μοναδικά χαρακτηριστικά το καθένα, σχηματίζοντας συνολικά μία περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους και μεγάλης οικολογικής αξίας - τα δε στοιχεία της βιοποικιλότητάς του, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική του θέση, το καθιστούν μοναδικό για πολλούς λόγους. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν στη εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.. Ειδικότερα, σχετική Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, πρότεινε τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής, ως Εθνικού Πάρκου, καθώς έτσι «χαρακτηρίζονται περιοχές μεγάλης έκτασης, που είτε λόγω της θέσης τους, είτε λόγω της εξέχουσας οικολογικής ή άλλης φυσικής σπουδαιότητάς τους, θεωρούνται ως σημαντικές σε εθνικό επίπεδο». Σημειώνεται πως η περιοχή, ανήκει στο δίκτυο Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας (Biosphere reserve), περιοχών δηλαδή που χαρακτηρίζονται έτσι από το πρόγραμμα «'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών).Το φαράγγι της Σαμαριάς και ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου, είναι οι μοναδικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο MAB (πρόγραμμα 'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα). Επιπλέον, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιογενετικών Αποθεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς επίσης και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη 26 Ιουλ...

Μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν στην κεντρική και βόρεια χώρα άφησαν μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο Πληκάτι Ιωαννίνων (52.6), στην Κοίμιση Σερρών (48.2), στα Ιωάννινα (39.2), στη Βλάστη Κοζάνης (28.2) και στη Βεγορίτιδα (20.4).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 27°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 28°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 27°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 27°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 28°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 28°C, 1 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 27°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 27°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 24°C, 1 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 29°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 28°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 26°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 27°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 22°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 28°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 26°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 28°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 26°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 28°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 26°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 30°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 25°C, 1 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 27°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 29°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 25°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 25°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 22°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 28°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 27°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 22 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ METEONET
  Τυπική καλοκαιρινή μέρα και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν αυτή την ωρα απο βόρειες διευθύνσεις 4με 5bf,η θερμοκρασία στους 26,9 βαθμούς με την υγρασία στο 51%

  Καταχωρήθηκε πριν 23 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά καλές οι καιρικές συνθήκες στην πόλη του λαυρίου, με το μελτέμι αυτή την ωρα να πνέει στα 5με 6bf, η θερμοκρασία στους 27,5 βαθμούς με την υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 29-7-2016

Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως και κυρίως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στην Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 33, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 16 ώρες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
28°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 29/07/2016
Ώρα: 09:00
27°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 06:30 30 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 06:35 27 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 19°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 20°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 20°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 21°C
ΚΟΖΑΝΗ 22°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΙΝΔΟΣ 31°C
ΠΑΤΡΑ 30°C
ΣΠΑΡΤΗ 30°C
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 30°C
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 30°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
1984: Ισχυρή κακοκαιρία στην Κρήτη με 92 χιλιοστά βροχής στα Ανώγεια.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 10 ώρες