ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Η καταιγίδα της Αθήνας-νέο βίντεο

Ενα ακόμα βίντεο από τιν συνεργάτη μας Γιώργο Γκουρνέλο, από τον Λυκαβηττό, από την απογευματινή καταιγίδα της Τρίτης 28 Ιουνίου.

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 1 ώρα

Μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 30/06/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 30/06/2016 κατεγράφησαν στις περιοχές: Λάρισα 35.8 βαθμοί, Λαγκαδάς και Γιαννιτσά 35.2 βαθμοί και Σπάρτη 35 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 2 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 30/06/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 30/06/2016 οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν 6.2 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων 9.4 βαθμοί και Μαυρολιθάρι Φωκίδας 9.7 βαθμοί, ενώ οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στις περιοχές: Λέντας Ηρακλείου 25.6 βαθμοί, Λίνδος 25.4 βαθμοί, Παλαιόχωρα Χανίων και Κάλυμνος 24.8 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 8 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό δεσμεύονται για 50% ανανεώσιμη ενέργεια ω...

Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό δεσμεύονται για 50% ανανεώσιμη ενέργεια ως το 2025

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν τον Καναδά στην προώθηση της χρήσης ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας τη Βόρεια Αμερική να πετύχει το φιλόδοξο στόχο της παραγωγής τουλάχιστον του 50% της ενέργειάς της από «καθαρές» πηγές έως το 2025. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν επιθετικό, αλλά εφικτό στόχο από τις τρεις χώρες», δήλωσε ο Μπράιαν Ντιζ, ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα, σε αμερικανικά μέσα. Ο στόχος, που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Ομπάμα τον Ιανουάριο, είναι εφικτός, αν και οι τρεις χώρες τηρήσουν ή και υπερβούν τους στόχους που τέθηκαν από την κλιματική συμφωνία του Παρισιού το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον Ντιζ. Η δέσμευση θα ισχύει για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας, πέρα από την αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια. Ο στόχος δεν περιλαμβάνει το φυσικό αέριο, το οποίο είναι καθαρότερο από την καύση άνθρακα, αλλά εξακολουθεί να παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Τα τρία κράτη θα επιδιώξουν επίσης να ενισχύσουν την ενεργειακή τους απόδοση. Το περασμένο έτος, οι ΗΠΑ παρήγαγαν περίπου το ένα τρίτο της ηλεκτρικής τους ενέργειας από πηγές χωρίς άνθρακα, με την πυρηνική όμως να παρέχει το 19,9%, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Ο πρόεδρος Νιέτο του Μεξικό είχε δηλώσει πέρυσι ότι στόχος της χώρας είναι να λαμβάνει το 35% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2024, από 23,6% πριν από ένα χρόνο, μη συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας. Ο Καναδάς παράγει ήδη περίπου το 60% της ενέργειας του από καθαρές πηγές. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, το Μεξικό συμφώνησε επίσης να ακολουθήσει τον Καναδά και τις ΗΠΑ στη μείωση των εκπομπών μεθανίου, το οποίο είναι 84 φορές ισχυρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα σε ό,τι αφορά την αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας. Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δεσμεύτηκαν τον Μάρτιο να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 45% ως το 2025, σε σχέση με τα επίπεδα του 2012.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 8 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Πλωτή πλατφόρμα συλλογής απορριμμάτων από τον ωκεανό

Μια ολλανδική εταιρεία ανέπτυξε μία καινοτόμο πλωτή πλατφόρμα για τη συλλογή σκουπιδιών από την επιφάνεια του ωκεανού. Η πλατφόρμα θα δοκιμαστεί στη Βόρεια Θάλασσα αυτή την εβδομάδα ώστε να αξιολογηθεί η ικανότητά της να επιβιώνει σε καταιγίδες, προτού επιστρατευθεί η τεχνολογία στον Ειρηνικό Ωκεανό.Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Καθαρισμού των Ωκεανών, που ιδρύθηκε στο Ντελφτ της Ολλανδίας το 2013 από το φοιτητή αεροδιαστημικής μηχανικής Μπόγιαν Σλατ, που σχεδίασε το σύστημα πλωτών φραγμάτων ως μέρος ενός φοιτητικού διαγωνισμού. Το πρωτότυπο με μήκος 100 μέτρα, θα μεταφερθεί 23 χιλιόμετρα ανοικτά των ολλανδικών ακτών, όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο. Αισθητήρες θα συλλέγουν δεδομένα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ώστε να καταγραφεί πώς το σύστημα αντιδρά στις κινήσεις του νερού.Οι μηχανικοί στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για την ανάπτυξη μιας πιο σταθερής πλατφόρμας, ικανής να επιβιώσει στις σκληρές συνθήκες του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού, όπου το σύστημα θα επιστρατευθεί ώστε να μειώσει το μέγεθος των διαβόητων «νησιών σκουπιδιών» του Ειρηνικού. Η ομάδα δήλωσε ότι οι συνθήκες στο χώρο δοκιμών της Βόρειας Θάλασσας είναι ακόμη πιο σκληρές από εκείνες στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και παραδέχτηκε ότι είναι αρκετά πιθανό ότι η πλατφόρμα δεν θα επιβιώσει από τις δοκιμές.Το σύστημα, που αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης και ιδιωτικών εταιρειών, διαθέτει μακριά πλωτά φράγματα που δρουν ουσιαστικά ως μια τεχνητή ακτογραμμή, συγκεντρώνοντας παθητικά τα απορρίμματα. Η πλατφόρμα κινείται μόνο ως αποτέλεσμα των ωκεάνιων ρευμάτων και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη πηγή ενέργειας. Η ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που επιπλέουν στους ωκεανούς του κόσμου προκαλεί προβλήματα σε χιλιάδες θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο, όπως φάλαινες, θαλασσοπούλια και χελώνες, τα οποία πεθαίνουν από την κατάποση των πλαστικών, ή επειδή παγιδεύονται σε αυτά.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Υποχώρησε η θερμοκρασία την Τετάρτη 29/6

Πτώση σημείωσε η θερμοκρασία σε ολόκληρη την χώρα τη την Τετάρτη 29/6/2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λίνδο Ρόδου (35.6 C), στις Μοίρες Ηρακλείου (34 C), στα Χανιά (33.7 C), στο Άργος και στο Αγρίνιο (33.3 C) και στο Πέραμα (33 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Απολογισμός των βροχών της Τρίτης 28/6

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη 28/6/2016 καταγράφηκαν στο Αρσάκειο της Δροασιάς (46.6 χιλ), στο Διόνυσο Αττικής (34.8 χιλ), στη Λαμία (34.4 χιλ), στη Νέα Μάκρη Αττικής (33.4 χιλ), στη Λιβαδειά (32.4 χιλ) και στο Τατόι (30.4 χιλ).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Καλοκαιρινό μπουρίνι στην Αθήνα

Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι σημειώθηκε την Αθήνα. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων, ωστόσο, η εικόνα μέχρι στιγμής δεν δημιουργεί ανησυχία. Το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας σε εκείνο το σημείο. Η βροχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 και ήταν ιδιαίτερης έντασης, ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση για μερικά λεπτά.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 26°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 19°C, 2 μποφόρ BA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΣ: 21°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 23°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 18°C, 2 μποφόρ Α, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑ: 23°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 22°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 21°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 20°C, 1 μποφόρ BA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗ: 18°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 20°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΩΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 21°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 21°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 20°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 20°C, 2 μποφόρ Α, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 20°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 17°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 21°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 23°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 18°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 18°C, 2 μποφόρ BA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 18°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 20°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 22°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Η καλοκαιρία είναι και σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν αυτή την ωρα ασθενείς, η θερμορασία στους 25,7 με την υγρασία στο 54%

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Με αρκετά καλές τις καιρικές συνθήκες ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυριου,με τους ανέμους να πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς , η θερμοκρασία στους 23,2 βαθμούς με την υγρασία στο 68%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ METEONET
  Μεταβολή έχει παρουσιάσει η εικόνα του καιρού αυτή την ωρα στην πόλη του λαυρίου με πυκνή συννεφιά και ισχυρούς βορειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρινι),ορατα ηλεκτρικά και ασθενής βροχή,η θερμοκρασία στους24,4 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Με την εξασθένηση του μέλτεμιού και την υψηλή τιμή της σχετικής υγρασίας που αυτή την ωρα είναι στο 75%,ξεκίνησε η νέα εβδομάδα,η θερμοκρασία στους 24,9 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 1-7-2016

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 26 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 27 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 5 ώρες
ΜΑΪΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΪΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
26°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 1/07/2016
Ώρα: 03:00
24°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 20:10 17 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 20:15 22 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ ΝΑΞΟΥ 23:22 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 14°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 14°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 14°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 15°C
ΚΟΝΙΤΣΑ 15°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 26°C
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 25°C
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 25°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 25°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2006: 39 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 31 λεπτά