rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 9/12/2016

Παγετός εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 9/12/2016 στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και κυρίως στα βόρεια. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Καρπενήσι -6.9 βαθμοί, Παρανέστι Δράμας -6.6 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -6.5 βαθμοί, Ορεστιάδα -6.4 βαθμοί, Νευροκόπι Δράμας -6.3 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες) -6.2 βαθμοί, Φλώρινα -5.6 βαθμοί και Πτολεμαΐδα -5.4 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 11 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Παρίσι: Δωρεάν μετακινήσεις λόγω της χειρότερης κρίσης ρύπανσης τ...

Παρίσι: Δωρεάν μετακινήσεις λόγω της χειρότερης κρίσης ρύπανσης της δεκαετίας

Με τα επίπεδα ρύπανσης να σημειώνουν υψηλά ρεκόρ, οι αρχές του Παρισίου ανακοίνωσαν ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους θα επιτρέπεται εναλλάξ, ανάλογα με το αν έχουν μονό ή ζυγό αριθμό κυκλοφορίας. Η απαγόρευση δεν ισχύει για ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, οχήματα με περισσότερους από τρεις επιβάτες, ξένα αυτοκίνητα, και οχήματα που χρησιμοποιούνται για διανομή τροφίμων ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την υπηρεσία που μετρά την ποιότητα του αέρα στη Γαλλία, πρόκειται για τη χειρότερη κρίση ρύπανσης εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Δεδομένης της προτίμησης των κατοίκων του Παρισίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα μέτρα δεν αναμένεται να έχουν μεγάλη επιτυχία. Την Τρίτη υπήρξε μία αύξηση στη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και μερικές γραμμές δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους επιβάτες. Ωστόσο, παρά τους περιορισμούς, υπήρχε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση από αυτοκίνητα το πρωί της Τετάρτης. Εκείνοι που επιλέξουν να αγνοήσουν τους περιορισμούς και χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. με ακατάλληλο αριθμό κυκλοφορίας, αντιμετωπίζουν πρόστιμο μεταξύ 20 και 40 ευρώ. Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, κατέφυγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πραγματοποιήσει έκκληση στους Παριζιάνους να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα για τη μεταφορά τους. Η ρύπανση μέσα και γύρω από το Παρίσι γενικά προκαλείται από σωματίδια γνωστά ως PM 10 (με διάμετρο μικρότερη από 10 χιλιοστά), που εκπέμπονται από οχήματα, εργοστάσια και οικιακή θέρμανση. Τα σωματίδια είναι πολύ μικρά για να φιλτράρονται από το στόμα και τα ρουθούνια, και καταλήγουν ευκολότερα στους πνεύμονες, προκαλώντας δυνητικά σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 11 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά

Πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 08/12/2016, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -7.9 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου -6.8 βαθμοί, Ορεστιάδα -6.7 βαθμοί, Παρανέστι Δράμας -6.2 βαθμοί, Φλώρινα και Νευροκόπι -5.9 βαθμοί, Διδυμότειχο -5.6 βαθμοί, Χ/Κ 3-5 Πηγάδια και Χ/Κ Λαϊλιάς Σερρών -5.4 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -4.2 βαθμοί και Πτολεμαΐδα -3.7 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων θα μειωθεί κατακόρυφα ως το 2050

Ο παγκόσμιος πληθυσμός των πολικών αρκούδων θα αντιμετωπίσει μια απότομη πτώση κατά τα επόμενα 35 χρόνια, λόγω της τήξης των πάγων της Αρκτικής, αναφέρει έρευνα της αμερικανικής υπηρεσίας άγριας ζωής. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Έρικ Ρέγκερ, εκτιμούν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός των πολικών αρκούδων, που σήμερα εκτιμάται σε 26.000, θα μειωθεί κατά 30% τα επόμενα 35 χρόνια λόγω της τήξης των πάγων της Αρκτικής, με πιθανότητα 70%. Οι πολικές αρκούδες εξαρτώνται από το θαλάσσιο πάγο, πάνω από τον οποίο κυνηγούν φώκιες, την κύρια πηγή τροφής τους. Οι ανθρωπογενείς κλιματικές μεταβολές είναι η κύρια απειλή για το είδος, καθώς η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης ατμοσφαιρικών αερίων, και οι πάγοι της Αρκτικής θάλασσας μειώνονται. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σημειώθηκαν τα χαμηλότερα επίπεδα θαλάσσιου πάγου που έχουν καταγραφεί ποτέ, τόσο στην Αρκτική όσο και την Ανταρκτική, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου. Για να προβλέψουν το πώς η μείωση του θαλάσσιου πάγου θα επηρεάσει τους πληθυσμούς πολικής αρκούδας, η ομάδα του καθηγητή Ρέγκερ χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά πληθυσμιακά μοντέλα. Το πρώτο υπέθεσε ανάλογη μείωση του πληθυσμού και των θαλάσσιων πάγων σε όλες τις κοινότητες και ενδιαιτήματα πολικής αρκούδας. Τα άλλα μοντέλα συνυπολόγισαν τον τρόπο με τον οποίο 19 συγκεκριμένοι πληθυσμοί αρκούδας έχουν προσαρμοστεί στην τήξη του πάγου κατά την τελευταία δεκαετία, χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα 35 ετών από τέσσερις διαφορετικές περιοχές. Από το μέσο όρο των τριών προβλέψεων, η ομάδα διαπίστωσε ότι υπάρχει 70% πιθανότητα ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός πολικών αρκούδων θα μειωθεί κατά 30% ως τα μέσα του αιώνα. Ωστόσο, το λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για τις πολικές αρκούδες. Όλο και περισσότερο, οι αρκούδες τρέφονται με χιλιάδες αυγά σπάνιων πολικών πτηνών ή προσπαθούν επικίνδυνες βουτιές σε μεγάλες αποστάσεις ώστε να φτάσουν σε πάγο από όπου μπορούν να κυνηγήσουν.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Η Google θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειε...

Η Google θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες από το 2017

Η Google ανακοίνωσε ότι θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από το τέλος του 2017, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί το 2012. Ο τεχνολογικός κολοσσός αυξάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις του σε ηλιακή και αιολική ενέργεια και τώρα επιχειρεί μια τελική ώθηση για να επιτευχθεί ο στόχος του 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω επιπλέον αγορών. Η σχετική πρωτοβουλία, που ονομάστηκε «Google Green», έχει ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Ξεκινώντας με την πρώτη αγορά αιολικών πάρκων 114 μεγαβάτ στην πολιτεία της Αϊόβα το 2010, η εταιρεία, με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι πλέον ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας, η Google καταναλώνει περίπου 2,6 γιγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2017, για κάθε μονάδα ενέργειας που καταναλώνουμε, θα αγοράζουμε το αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η Νέχα Πάλμερ, επικεφαλής ενεργειακής στρατηγικής του τμήματος παγκόσμιων υποδομών της Google. Οι τεχνολογικοί ανταγωνιστές της Google έχουν παρόμοιους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενδεικτικά, η Apple από το 2015 λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός ΗΠΑ, και σε ποσοστό 87% για τις παγκόσμιες δραστηριότητες της. Η Google ξεκίνησε ακολουθώντας τα βήματα της Apple, αλλά έφτασε πρώτη στον στόχο, καθιστώντας τα κέντρα δεδομένων τους 50% πιο αποτελεσματικά από το μέσο όρο της βιομηχανίας. Η Google αναφέρει την πτώση των τιμών των έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας ως τον κύριο λόγο για την επιχειρηματική απόφαση, αν και η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας και η συμβολή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Το χειρότερο επεισόδιο ρύπανσης της δεκαετίας στο Παρίσι

Χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Παρισιού έφτασε σε επικίνδυνο σημείο, στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια. Για 6η συνεχόμενη ημέρα τα μικροσωματίδια PM10 ξεπερνούν το όριο συναγερμού καθώς αντικυκλωνικές συνθήκες, δηλαδή υψηλή ατμοσφαιρική πίεση και ασθενείς άνεμοι κοντά στο έδαφος, εκλωβίζουν τους ρύπους κοντά στην πηγή τους (εξατμίσεις αυτοκινήτων, πυρκαγιές, κ.ά.). Για 3η συνεχόμενη ημέρα οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι δωρεάν και επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων με ζυγό αριθμό πινακίδων (δαχτύλιος) με σκοπό την μείωση παραγωγής ρύπων. Οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους του Παρισιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και κυρίως να μην προβαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να αλλάξουν σύντομα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Στο Κορωπί το πρώτο «Πράσινο Σημείο» Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλ...

Στο Κορωπί το πρώτο «Πράσινο Σημείο» Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην Αττική (7/12/2016)

Το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση του πρώτου «Πράσινου Σημείου» στην Αττική, στο Κορωπί, έλαβε ο δήμος Κρωπίας, γεγονός το οποίο ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, στη συνεδρίαση του Δ. Σ χαρακτήρισε ως «μια σημαντική επιτυχία για το δήμο και την εξέλιξη εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ). Η άδεια εγκατάστασης για το έργο της κατασκευής Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, όπως, χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί, ΑΗΗΕ και άλλα είδη καθώς και ογκώδη, πράσινα απόβλητα, δόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρο Φιλίππου. Ο δήμος Κρωπίας, υπογραμμίζει ο κ. Κιούσης, ήταν από τους πρώτους δήμους που εκπόνησε ολοκληρωμένο Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων τον Ιούνιο του 2015. Σήμερα σε εφαρμογή αυτού του σχεδίου, που είναι σύμφωνο και με τον νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής, ο Δήμος Κρωπίας ολοκλήρωσε πρώτος στην Αττική την αδειοδότηση της σημαντικότερης δράσης του σχεδίου αυτού που αφορά την κατασκευή Πράσινου Σημείου και Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) σε κοινή έκταση εντός περιοχής επιτρεπόμενων χρήσεων γης. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2016 ο Δήμος Κρωπίας κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης του εν λόγω έργου στο νέο ΕΣΠΑ και αναμένει την αξιολόγηση εντός των επόμενων μηνών ώστε αμέσως μετά να συνταχθεί η οριστική μελέτη και να δημοπρατηθεί το έργο στο τέλος του 2017 με στόχο την ολοκλήρωσή του εντός του 2018.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 8°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 4°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 6°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 5°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 5°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 10°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 8°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 4°C, 2 μποφόρ Α, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑ: 5°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 8°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 4°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 6°C, 2 μποφόρ Δ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 6°C, 1 μποφόρ BA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗ: 0°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 8°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 7°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 11°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 6°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 3°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 5°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 6°C, 1 μποφόρ BA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 5°C, 2 μποφόρ Δ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑΞΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 6°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 8°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 5°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 6°C, 2 μποφόρ NA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 8°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 4°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 4°C, 2 μποφόρ BA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: -1°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 5°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 9°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 6°C, 2 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 16 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αίθριος ο σημερινός καιρός αλλα και κρύος στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς ,η θερμοκρασία στους 6,9 βαθμούς,ενω η υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε 7 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 10-12-2016

Τo Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παράλληλα, νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 1 έως 14 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς, ενώ στα δυτικά πελάγη και στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 11 ώρες
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Σάββατο 10/12/2016
Ώρα: 02:00
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΠΗΛΙΟ 6 7
ΜΕΘΩΝΗ 00:50 11 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 00:55 14 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΥΚΗ -2°C
ΦΛΩΡΙΝΑ -1°C
ΔΕΣΚΑΤΗ -1°C
ΚΟΖΑΝΗ 0°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 0°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΙΘΑΚΗ 13°C
ΚΑΣΤΕΛΛΙ 13°C
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 13°C
ΡΟΔΟΣ 12°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 12°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 κλικ για δείτε: Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2009: Καταρρακτώδεις βροχές στο Πήλιο: 417 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα στη Μακρινίτσα, η μεγαλύτερη καταγραφή ημερήσιας βροχής στην Ελλάδα. Τρεις κτηνοτρόφοι νεκροί στον Αλμυρό Βόλου.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 5 ώρες