rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Δέσμευση Κίνας για μείωση εκπομπών αερίο...

Δέσμευση Κίνας για μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου

Η Κίνα δεσμεύτηκε επίσημα να σταματήσει την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, ώστε να βοηθήσει στην επίτευξη μίας συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι στο τέλος του έτους. Οι αξιωματούχοι της Κίνας, η οποία εκπέμπει τις υψηλότερες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν περισσότερο στην καθαρή ενέργεια και στη φύτευση δασών που απορροφούν μεγάλες ποσότητες άνθρακα, ως μέρος του σχεδίου. Το κινεζικό σχέδιο εναρμονίζεται με τους στόχους που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Κίνας θα κορυφωθούν κοντά στο 2030 και θα εργαστούμε σκληρά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος ακόμη νωρίτερα» δήλωσε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς χαρακτήρισε το σχέδιο της Κίνας ως ένα «εξαιρετικό σημάδι» πριν τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου, όπου σκοπεύεται να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μετά από προηγούμενες αποτυχίες. Η Κίνα ωστόσο δε δεσμεύθηκε σε ποιο επίπεδο θα κορυφωθούν οι εκπομπές της. Το Πεκίνο έχει υποστηρίξει ότι χρειάζεται στο εγγύς μέλλον περισσότερα ορυκτά καύσιμα για την εξάλειψη της φτώχειας και ότι οι αναπτυγμένες χώρες πρέπει να ηγηθούν της δράσης μέχρι τότε. Ωστόσο το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της έως και 60 με 65 τοις εκατό σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 έως το 2030. Η Κίνα θα αυξήσει επίσης το ενεργειακό μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περίπου 20 τοις εκατό έως το 2030, ως μέρος μιας στρατηγικής για τον περιορισμό των καυσώνων, των πλημμυρών και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 2 λεπτά

Αναπάντεχα πλούσια η βιοποικιλότητα στην...

Αναπάντεχα πλούσια η βιοποικιλότητα στην Ανταρκτική

Νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων πάνω στη βιοποικιλότητα της Ανταρκτικής αποκαλύπτει ότι η παγωμένη ήπειρος είναι πολύ πιο πλούσια σε ζώα και φυτά από ό,τι θεωρούσε προγουμένως η βιολογική κοινότητα. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Μόνας της Αυστραλίας, με επικεφαλής τον Στίβεν Τσάουν, διαπίστωσε ότι το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής διαθέτει πάνω από 8.000 είδη, σαφώς περισσότερα από τις αρχικές προβλέψεις των επιστημόνων. Μεταξύ 50 και 90 τοις εκατό αυτών των ειδών είναι ενδημικά. Στην ήπειρο ευδοκιμούν μόνο δύο είδη ανθοφόρων φυτών, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν πάνω από 200 είδη βρύων και λειχηνών, τα οποία βρίσκονται σε ακτές και βράχους. Η μεγαλύτερη ποικιλότητα ιών σε υδάτινο σύστημα βρίσκεται επίσης στις λίμνες της Ανταρκτικής. «Σίγουρα δε συναντούμε το ίδιο επίπεδο ποικιλότητας όπως σε τροπικά δάση, αλλά από μικροβιολογικής άποψης η Ανταρκτική φιλοξενεί μία καταπληκτική ποικιλομορφία οργανισμών», δήλωσε ο Τσάουν. Οι ερευνητές επισήμαναν επίσης ότι παρόλο που η περιοχή σφύζει από ζωή, τα ισχύοντα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή λόγω της αύξησης των απειλών που προέρχονται από τον τουρισμό, την αλιεία και τις επιστημονικές αποστολές. «Οι επιπτώσεις των τοπικών ανθρώπινων δραστηριοτήτων και η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θέτουν προκλήσεις για την τρέχουσα και τη μελλοντική κατανόηση της βιοποικιλότητας της Ανταρκτικής», καταλήγει η έρευνα. «Η ζωή στην Ανταρκτική και το Νότιο Ωκεανό είναι εκπληκτικά πλούσια, και κινδυνεύει εξίσου από την κλιματική αλλαγή όπως οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 3 λεπτά

Αυστραλία: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί α...

Αυστραλία: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αλλαγή φύλου σε σαύρες

Η αύξηση της θερμοκρασίας οδηγεί αρκετούς αυστραλιανούς γενειοφόρους δράκους να αλλάζουν φύλο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καμπέρα στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, σαύρες που γεννιούνται αρσενικές καταλήγουν να ωοτοκούν ως θηλυκές, και να επωάζουν νέες σαύρες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η τάση αλλαγής της διαδικασίας προσδιορισμού του φύλου των σαυρών ίσως οδηγήσει μελλοντικά στην ολική εξαφάνιση του χρωμοσώματος για το θηλυκό φύλο. «Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποδεικνύουμε πως η αλλαγή φύλου μπορεί να συμβεί στην άγρια φύση σε κάποιο ερπετό», δήλωσε η Κλαιρ Χόλι, επικεφαλής της μελέτης. «Η έρευνα αποδεικνύει πως οι ακραίες κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν θεμελιωδώς τη βιολογία των οργανισμών», πρόσθεσε. Τα φύλα ορισμένων ερπετών, όπως οι αλιγάτορες και μερικές χελώνες, καθορίζονται από από τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της επώασης, και όχι από τα χρωμοσώματα του φύλου, όπως στους ανθρώπους και τα άλλα θηλαστικά. Μέχρι τώρα, το φύλο του γενειοφόρου δράκου καθοριζόταν με βάση τα χρωμοσώματα, Z και W αντί για Χ και Υ όπως στον άνθρωπο, με ΖΖ να είναι το αρσενικό και ΖW το θηλυκό. Στο παρελθόν, οι επιστήμονες είχαν δείξει στο εργαστήριο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλάξουν το φυσικό φύλο με βάση το χρωμόσωμα. Η Χόλι και οι συνεργάτες της εξέτασαν τους γενετικούς δείκτες φύλου 131 αγρίων γενειοφόρων δράκων από την επαρχία Κουίνσλαντ και διαπίστωσαν ότι 11 από αυτούς ήταν εξωτερικά θηλυκοί, και είχαν επωάσει αυγά, αλλά διέθεταν τα χρωμοσώματα ΖΖ ενός γενετικά αρσενικού δράκου. Οι δράκοι με το ανεστραμμένο φύλο όχι μόνο επώασαν αυγά, αλλά κατά κάποιο τρόπο ήταν και πιο αποτελεσματικές μητέρες από τα γενετικά καθορισμένα θηλυκά, καθώς παρήγαγαν περισσότερα αυγά. Η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι το φύλο των απογόνων αυτών των δράκων δεν καθοριζόταν πλέον από τα χρωμοσώματα, αλλά από τη θερμοκρασία. «Αν η θερμοκρασία αυξηθεί λίγο ακόμα, το ποσοστό αναστροφής του φύλου θα αυξηθεί και το χρωμόσωμα W θα χαθεί από τον πληθυσμό», προειδοποίησε η Χόλι. Η αλλαγή φύλου φαίνεται να ξεκινάει από τους 32 βαθμούς Κελσίου και να συμβαίνει σε ποσοστό 100% σε θερμοκρασία 36 βαθμών, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Οι ερευνητές θα συνεχίσουν τη μελέτη καθώς το δείγμα θεωρείται μικρό, αλλά προέρχεται από μια περιοχή με την ταχύτερη υπερθέρμανση του πλανήτη τα τελευταία 40 χρόνια. «Είναι βέβαιο ότι το ίδιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί και σε άλλα είδη ερπετών, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί στους ανθρώπους», κατέληξε η Χόλι.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 4 λεπτά

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 01/07...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 01/07/2015

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 01/07 οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μαυρολιθάρι Φωκίδας 7.3 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 8.8 βαθμοί, Τζερμιάδο Λασιθίου (Οροπέδιο Λασιθίου) 9.6 βαθμοί, Παναχαϊκό Όρος 9.7 βαθμοί και Χ/Κ Σελίου 9.8 βαθμοί, ενώ οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λέντας Ηρακλείου 23.9 βαθμοί, Λίνδος Ρόδου 23.8 βαθμοί, Παλαιόχωρα Χανίων 23.2 βαθμοί, Πλακιάς Ρεθύμνου 23.1 βαθμοί, Πάτμος και Μονεμβάσια 22.3 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Οι βροχές της Τρίτης 30/6/2015

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Τρίτη 30/06/2015 στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Δομοκός 56.8 mm, Διακόπι Λιδωρικίου 54.6 mm, Βέροια 51 mm, Τανάγρα 40 mm, Αριδαία 37.4 mm, Πολύδροσο 32.6 mm, Μαυροπηγή Κοζάνης και Αγία Παρασκευή Ιωαννίνων 32.4 mm, Περτούλι 30.4 mm, Σκόπελος 28.8 mm, Αμφίκλεια 26.4 mm και Κάτω Βλασσία Αχαΐας 25.8 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Οι βροχές της Δευτέρας 29/06/2015

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 29/06/2015. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Λαμπεία Ηλείας 25.8 mm, Ζίτσα Ιωαννίνων 20.2 mm, Μακρακώμη Φθιώτιδας 17.4 mm, Τύρια Ιωαννίνων 17.2 mm, Δωδώνη Ιωαννίνων 16 mm, Παραμυθιά Θεσπρωτίας 13.2 mm, Ίμερος Ροδόπης και Δερβίζιανα Ιωαννίνων 13 mm και Πληκάτι Ιωαννίνων 11.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 29/06/...

Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 29/06/2015

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν 6.3 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας 7.2 βαθμοί , Περτούλι Τρικάλων 8 βαθμοί, Καρπενήσι 8.1 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου 8.8 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων και Γαρδίκι Τρικάλων 9.8 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 26°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 26°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 26°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 23°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 25°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 23°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 26°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 27°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 25°C, 3 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 27°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 25°C, 2 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 26°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 27°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 24°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 27°C, 3 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 27°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 23°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 28°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 29°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 24°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 21°C, 2 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 25°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 24°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 25°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΛΤΕΜΙ METEONET
  Αρκετά καλές και σήμερα οι καιρίκες συνθήκες στην πόλη του λαυρίου, με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού να είναι το μελτέμι , με την ένταση του να φτάνει τα 6bf, η θερμοκρασία στους 24,9 βαθμούς με την υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε πριν 7 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Καλές οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους να πνέουν απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, η θερμοκρασία στους 23,1 βαθμούς με την υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ METEONET
  Αν και χτες η αστάθεια που έδωσε αρκετή βροχή σε πολές περιοχές της αττικής , στην πόλη του λαυρίου ήταν μόνο μερικές ψιχάλες αργά το βράδυ ,αυτή την ωρα ο καιρός είναι αρκετά καλός , με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγε ςνεφώσεις, οι ανέμοι πνέουν απο βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς εως μέτριοι, η θερμοκρασία στους 21,3 βαθμούς με την υγρασία στο 66% ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΒΡΟΧΗ METEONET
  [ 25°C ] [ Υγρασία 63% ] [ Ένταση 2Β ]

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 4-7-2015

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, περιμένουμε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειοι Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό με ενισχυμένο μελτέμι στα ανατολικά, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 11 λεπτά
ΜΑΪΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΪΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
26°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 3/07/2015
Ώρα: 21:00
25°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 17°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 17°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 18°C
ΑΜΑΡΙ 18°C
ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΟΔΟΣ 29°C
ΣΥΜΗ 29°C
ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 29°C
ΠΑΤΡΑ 28°C
ΠΥΡΓΟΣ 28°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2015 Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΔΟΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΧΡΩΤΗ
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2015 κλικ για δείτε: Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΔΟΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΧΡΩΤΗ
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα. 2006: 100 χιλιοστά βροχής στη Στενή Ευβοίας, 70 χιλιοστά στη Χαλκίδα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 ώρες Η310513