Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα 20/04 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Δευτέρα του Πάσχα 21/04 αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενίσχυση των νοτιάδων και ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ αναμένεται και μεταφορά αφρικανικής άμμου.

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την Τρίτη 22/04, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα προσεγγίσει σε πολλές περιοχές τους 30 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της Κρήτης ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 32 βαθμούς.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη Μ. Σάββατο 19/04

Καταχωρήθηκε: πριν 16 ώρες

Χιονίζει στον Λαϊλιά Σερρών

Χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου στον Λαϊλιά Σερρών, όπως φαίνεται και στην κάμερα του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες ο επιτά...

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες ο επιτάφιος

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, συνοδευόμενες και από χαλάζι, εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή 18/04. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 1900 καταγράφονται στη Λευκάδα με 44.4 mm, στη Λεύκη Ξάνθης με 30.2 mm, στον Μαυρόβατο Δράμας με 25.2 mm, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με 23 mm, στο Νευροκόπι με 22.2 mm και στη Ρόδο – Σγουρού με 20.2 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Έντονες βροχοπτώσεις στη Νότια Εύβοια

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν τη Μ. Πέμπτη 17/4 στη Νότια Εύβοια, με τα ύψη βροχής να φτάνουν στο Ακρωτήριο Παξιμάδα τα 37.2 mm και στο Κάβοντορο τα 30.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Ισχυρές βροχές στην Ήπειρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Μ. Τετάρτη 16/4 στην Ήπειρο με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Θεσπρωτίας με 67.4 mm, στο Δασικό Χωριό Άρτας με 48.4 mm, στη Βωβούσα με 44.8 mm, στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων με 43.8 mm, στα Δερβίζιανα με 40.8 mm και στα Τύρια με 40.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Χιόνια στη Δυτ. Μακεδονία

Χιονίζει την Μ. Τετάρτη 17/04 σε περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, όπως καταγράφουν οι σταθμοί του meteo.gr σε Φλώρινα, Βεγορίτιδα και Πτολεμαίδα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον κα...

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον καιρό… στις ΗΠΑ και όχι μόνο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες ασιατικές μεγαλουπόλεις, για την οποία ακούμε όλο και συχνότερα, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται άμεσα και οι οποίοι συχνά καλούνται να προσαρμόσουν ανάλογα την καθημερινότητά τους. Επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα στη μακρινή Ασία επηρεάζει - και μάλιστα άμεσα - τις κινήσεις των καταιγίδων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι ερευνητές είδαν ότι το φαινόμενο, που είναι εντονότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενισχύει τις καταιγίδες πάνω από τον Ειρηνικό, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τον καιρό σε άλλες περιοχές του κόσμου. «Οι επιπτώσεις είναι δραματικές: η ρύπανση οδηγεί στη δημιουργία πυκνότερων και ψηλότερων νεφών, καθώς και εντονότερης βροχόπτωσης», ανέφερε σύμφωνα με το BBC ο Γουάν Γουάνγκ από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA και βασικός συντάκτης της έκθεσης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences. Μπορεί οι αναφορές για υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και οι προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις να έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες, ωστόσο τα συμπεράσματα του Γουάνγκ και των συναδέλφων του είναι απόρροια μεγάλης δεκαετούς μελέτης. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Κίνα: στις αρχές του έτους, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Γέιλ και Κολούμπια υποστήριξαν ότι τα επίπεδα ρύπανσης στο Νέο Δελχί είναι ακόμη υψηλότερα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές του JPL, η καύση ορυκτών καυσίμων και η επεξεργασία των πετροχημικών σε τέτοια κλίμακα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση αερολυμάτων, σωματιδίων που μένουν στην ατμόσφαιρα. Παρότι επικρατεί η αντίληψη ότι τα αερολύματα χαμηλώνουν τη θερμοκρασία, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες που «ουσιαστικά επηρεάζουν το σχηματισμό των νεφών και των καταιγίδων». «Η διαμορφωμένη τροχιά μπορεί να συσχετιστεί με την ανώμαλη συμπεριφορά του καιρού στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά», αναφέρει ο Γουάνγκ. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εμφανίζονται βέβαιοι ότι το φαινόμενο δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς όμως λένε «η τροχιά των καταιγίδων του Ειρηνικού αποτελεί κινητήριο δύναμη στον καιρό παγκοσμίως».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Υψη βροχής τη Μ. Δευτέρα 14/04/2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Βρύσσες Χανίων 16.4 mm, Μεταξοχώρι Ηρακλείου 12 mm, Λαγκάδια Γορτυνίας 11.6 mm, Λέντας Ηρακλείου 11.2 mm, Σπήλι Ρεθύμνου 10.2 mm, Σφακιά 9.4 mm, Μοίρες Ηρακλείου 9 mm, Ζάρακες Ευβοίας 7.8 mm, Σητία 7 mm και Φουρφουράς Ρεθύμνου 5.8 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 20°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 18°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΡΤΑ: 19°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΣ: 21°C, 1 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 21°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 20°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 14°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 18°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 20°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 18°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 19°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 20°C, 6 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 17°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 20°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΣ: 19°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 23°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 20°C, 2 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 18°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 20°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 20°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 20°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 19°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 23°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 17°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 22°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 19°C, 4 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 19°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΚΥΡΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 18°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 17°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 23°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 19°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ METEONET
  Συννεφιασμένος και ήμερα ο καιρός την περιοχή της Πρέβεζας με την θερμοκρασία στους 15.5 βαθμούς Κελσίου και την υγρασία στο 88% με ανέμους Δυτικούς εώς 2 bf και ατμοσφαιρική πίεση 1011 hPa σταθερή.Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους!

  Καταχωρήθηκε πριν 1 ώρα
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 2 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 19 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ METEONET
  Αραή συννεφιά και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έχουμε σήμερα στην πόλη του λαυρίου,η θερμοκρασία στους 14,6 με την υγρασία στο 57%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ METEONET
  Συνεχίζει απο χτες το βράδυ η ποτιστική βροχή στην περιοχή της δοϊράνης,με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς ενω η υγρασία στο 88% οι άνεμοι ασθενείς

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 21-4-2014

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Απριλίου 2014.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στρεφόμενοι το απόγευμα σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 22 λεπτά
20°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Κυριακή 20/04/2014
Ώρα: 15:00
20°
Όλες οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο newsbeast.gr
Σύγκρινε, διάλεξε ασφάλεια αυτοκινήτου
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
1984: Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 4 ώρες Η310513