Αποτίμηση της κακοκαιρίας «Βικτώρια»

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Αθ. Καραγιαννίδης, Στ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 15:00

 

Η κακοκαιρία «Βικτώρια», η οποία επηρέασε τη χώρα μας από την Τρίτη 12/11 έως την Πέμπτη 14/11, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλημμυρικών επεισοδίων και υλικών καταστροφών, αλλά και θυελλωδών νοτιάδων στο Ιόνιο δημιουργώντας υψηλό κυματισμό. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα ανατολικά και νότια τμήματα. Στον παρακάτω Χάρτη, απεικονίζονται τα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Χάρτης 1. Ύψη βροχής της κακοκαιρίας «Βικτώρια», όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου σημειώθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα.

 

Στο Βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που προκάλεσε την κακοκαιρία «Βικτώρια», από τη Δευτέρα 11/11 έως και την Πέμπτη 14/11, όπως την κατέγραψε ο μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11. Οι δορυφορικές εικόνες, επεξεργάστηκαν από τη μετεωρολογική ομάδα meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού διακρίνονται τα μέτωπα και οι κεραυνοί, που κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και συνόδευσαν τις ισχυρές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στην Αττική, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.     

 

 

Βίντεο. Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που προκάλεσε την κακοκαιρία «Βικτώρια», όπως καταγράφτηκε από το μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, από τη Δευτέρα 11/11 έως την Πέμπτη 14/11/2019 . Στο βίντεο διακρίνονται και οι κεραυνοί που σημειώθηκαν στις ισχυρές κατιαγίδες στα δυτικά, στην Αττική, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου.  

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου