10.000 κεραυνοί πάνω από την Ελλάδα

 

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, 21:00

 

10.000 κεραυνούς κατέγραψε το δίκτυο καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ του Σαββάτου 08/08, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή καθώς και ο αριθμός τους επάνω από την ξηρά (περίπου 7.000) και επάνω από τη θάλασσα (περίπου 3000).

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική από τη «Θάλεια»

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, 19:00

 

Όπως είχαμε αναφέρει στην πρωινή μας ανακοίνωση, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην Αττική από το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές είναι ισχυρά και συνίσταται προσοχή. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το απόγευμα. Όπως φαίνεται, τα μεγαλύτερα ύψη έχουν καταγραφεί στον πρόσφατα τοποθετημένο σταθμό στα Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας (49 χιλιοστά), στο σταθμό της Πετρούπολης (44 χιλιοστά) και σε αυτό του Μαρκόπουλου (32 χιλιοστά).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 8 Αυγούστου - Αποχωρεί σταδιακά η «Θάλεια» την Κυριακή 9 Αυγούστου

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, 09:30

 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, ενώ ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν και στη Κρήτη το Σάββατο 08/08. Όπως προκύπτει από τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της Κυριακής 09/08, πέμπτη και τελευταία ημέρα της «Θάλειας», οπότε τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και τοπικού χαρακτήρα. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές και καταιγίδες που αναμένονται ανά τρίωρο έως και το βράδυ της Κυριακής 09/08.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου