Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη Μαγνησία - Η κακοκαιρία Κίρκη εξασθενεί την Πέμπτη 29/10

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 09:30

 

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την Κίρκη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 28/10 έως το πρωί της Πέμπτης 29/10. Τα ισχυρότερα φαινόμενα καταγράφηκαν στη Μαγνησία (Μακρινίτσα – 171 χιλιοστά, Βόλος – 135 χιλιοστά), όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού την Τετάρτη 28/10.

Σημαντικά φαινόμενα σημειώθηκαν και από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης 29/10, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας (30 χιλιοστά), στους Φούρνους Ικαρίας (29 χιλιοστά) και στη Θάσο (29 χιλιοστά). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη έως το πρωί της Πέμπτης 29/10.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου