Κυριακή  21  Ιουλίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:19  Δύση Ηλίου - Sunset 20:43 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 24 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Οδηγίες χρήσης
Ο παραπάνω χάρτης μέσω των επιλογών επιτρέπει στο χρήστη να:
  • επιλέξει διαγράμματα μέσων τιμών (θερμοκρασίας και βροχής) σε μηνιαίες και δεκαήμερες περιόδους για τους 53 σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που απεικονίζονται στον χάρτη. Οι μέσες τιμές αφορούν στη δεκαετία 2010-2019.
  • επιλέξει επισκόπηση της ημερήσιας διακύμανσης της θερμοκρασίας για τους 53 σταθμούς για τις τελευταίες 30 ημέρες, η οποία παρουσιάζεται σε διάγραμμα σε σχέση με τις μέσες τιμές των αντίστοιχων δεκαημέρων της δεκαετίας 2010-2019.
  • Για πιθανά προβλήματα στη λειτουργία των σταθμών παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα www.meteo.gr/meteosearch
  • Αναφορά στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ γίνεται μέσω της δημοσίευσης (πατήστε εδώ).

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 
 
 
 
Ο ιστορικός κλιματικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι ο παλαιότερος κλιματικός σταθμός της χώρας και ένας από τους παλαιότερους σταθμούς της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελώντας μια μοναδική πηγή πληροφορίας για τις μακροχρόνιες μεταβολές του κλίματος στην περιοχή μας. Ο σταθμός είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στο Θησείο (λόφο Νυμφών) από το 1890 και λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, καταγράφοντας πλήθος μετεωρολογικών και ατμοσφαιρικών μεταβλητών
 
Η παρούσα εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «Εθνικό δίκτυο Έρευνας για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της», στο Υποέργο 3 του έργου «Υποδομές εθνικών ερευνητικών δικτύων στους τομείς της ιατρικής ακρίβειας, των κβαντικών τεχνολογιών και της κλιματικής αλλαγής».
 

 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Σάββατο, 20/07 20:36